10/12/10

Νομοσχέδιο "σκούπα" καταργεί τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα

«ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ» ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου το βράδυ, με τη μορφή του  κατεπείγοντος, νομοσχέδιο «σκούπα» που σαρώνει με μια μονοκονδυλιά λαϊκά και εργατικά εισοδήματα και εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα.
Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα πρωτοφανές πραξικόπημα με το οποίο καταργείται, χωρίς περιστροφές, ο κανονισμός της Βουλής και γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα!
 
Αποτελεί  εμπαιγμό να κατατίθεται την Πέμπτη το βράδυ νομοσχέδιο, το οποίο με διαδικασίες εξπρές θα περάσει από την επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα και την Τρίτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια, σε μια και μόνη συνεδρίαση!
Είναι πρωτοφανές να κατατίθεται -και μάλιστα με τις διαδικασίες εξπρές-,  ένα  πολυνομοσχέδιο που αφορά στην ουσία τέσσερα διαφορετικά Υπουργεία και τρεις εντελώς διαφορετικές επιτροπές της Βουλής.

Εξίσου και ακόμα πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι με αυτό το  νομοσχέδιο μπαίνουν στο γύψο οι συνταγματικά κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις και μειώνονται νομοθετικά οι μισθοί, ενώ διαλύονται πραξικοπηματικά εργασιακές κατακτήσεις 70 και πάνω χρόνων.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ και την Αγροτική Τράπεζα και μειώνονται εκ νέου και δραστικά οι μισθοί.

Ταυτόχρονα, με το νομοσχέδιο εγκαινιάζεται η γενική υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, με ανούσιους όρους και προϋποθέσεις, πράγμα που θα σημάνει μια μεγάλη μείωση που μπορεί να φτάσει έως 40% για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα! Την ίδια στιγμή αλλάζει ριζικά το πλαίσιο της διαιτησίας και από πλεονέκτημα των εργαζομένων γίνεται πλεονέκτημα του εργοδότη!

Την ίδια ώρα, επίσης, με το νομοσχέδιο εγκαινιάζεται μια μεγα-φοροεπιδρομή έμμεσων φόρων με την αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης πράγμα που θα σημάνει μια νέα μεγάλη λεηλασία για τα λαϊκά εισοδήματα!

Αυτές τις στιγμές γίνεται, όσο ποτέ, αναγκαία η άμεση συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και η διαμόρφωση ενός μεγάλου ενιαίου λαϊκού κι εργατικού μετώπου για να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, για να απεμπλακούμε από την τρόικα και το μνημόνιο, για να ανοίξει ένας νέος προοδευτικός και σοσιαλιστικός δρόμος για τη χώρα. 
 
Ολόκληρο το νομοσχέδιο παρατίθεται στην ΙΣΚΡΑ (Ανατρέξατε στον υπότιτλο του παρόντος άρθρου)

Πηγή: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1780:-lr-&catid=62:oik-ergasia&Itemid=186


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου