27/11/10

Ευρωκλυδωνισμοί και πανευρωπαϊκά μαθήματα εξέγερσης

Στούμπος Δ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/11/2010


Φουντώνει και εξαπλώνεται η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των γυναικών, των φοιτητών, των ανέργων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα απέναντι στην ολομέτωπη ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση.


Τα "γουρουνάκια" αντιστέκονται και παλεύουν
Τα υπό διωγμόν "γουρουνάκια" (PIGS) βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και παραδίδουν "μαθήματα" απεργιών, καταλήψεων, διαδηλώσεων και εξέγερσης, προκαλώντας ανησυχία στους ξεδιάντροπους ευρωνεοφιλελεύθερους, που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης και της χρεωκοπίας στα συνήθη "υποζύγια" του καζινοκαπιταλισμού.


Η Ιρλανδία γονατίζει υπό το βάρος της φούσκας τραπεζιτών, κτηματομεσιτών, χρηματιστών και τώρα προστρέχει στην ευρωΔΝΤτράπεζα, σπρώχνοντας την κοινωνία στο αδιέξοδο.

Η λύκαινα Μέρκελ απαιτεί άγριες θυσίες για να συνεχίσει την "πορεία" ισχύος της... γερμανικής Ευρωένωσης και ταυτόχρονα ανησυχεί για το ευρώ που υποσκάπτει με την "πολιτική" Deutschland uber alles.

Οι Ιρλανδοί "πνίγουν" με διαδηλώσεις την κυβέρνησή "τους", που βομβαρδίζεται πανταχόθεν και οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, ενώ και στην Πορτογαλία ο ενωμένος απεργιακός αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κατέγραψε τη δυναμική των Πορτογάλων εργαζομένων απέναντι στα "κόλπα" της κυβέρνησης Σόκρατες και στο εκεί δικομματικό παιχνίδι.

Όμως αυτές τις ημέρες ξεχώρισαν και οι μεγάλες, δυναμικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις των φοιτητών, των σπουδαστών στη Βρετανία αλλά και στη γειτονική μας Ιταλία, γεγονός που δείχνει τη διευρυνόμενη πανευρωπαϊκή αντίσταση και πάλη των πραγματικών συντελεστών της κοινωνικής και αλληλέγγυας Ευρώπης.

Τα κύματα αγώνων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προχθές και με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, πιο πριν με τους αγώνες σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρουμανία κ.α., πνίγουν τις νεοφιλελεύθερες ύαινες που προσπαθούν να αποτελειώσουν κάθε κοινωνική εγγύηση και συνοχή.

Οι υποτιθέμενες κελτικές "τίγρεις" και τα "υποδείγματα" ανάπτυξης όχι μόνον ξεφούσκωσαν δραματικά, αλλά οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοχρηματιστές, μεγαλοκαπιταλιστές, απαιτούν νέα αφαίμαξη για να στηριχθούν και να ενισχύσουν την "κυριαρχία" τους.

Η ανεργία καλπάζει, τα εισοδήματα πέφτουν ραγδαία, οι κοινωνικές εντάσεις πολλαπλασιάζονται και οι ευρωκυβερνήσεις με υπαλληλική νοοτροπία μπαίνουν στην ευρωπρέσα μιας αδιέξοδης πολιτικής.
Είναι τώρα καιρός να μεγαλώσουν οι αντιστάσεις, να δυναμώσουν ακόμη οι αγώνες, να συντονιστούν προσπάθειες και πολιτικές που να σταματήσουν την ευρωνεοφιλελεύθερη λαίλαπα και να αντιστρέψουν τη σημερινή καταστροφική πορεία.

Στις 15 Δεκεμβρίου η πανελλαδική απεργία στην Ελλάδα "συντονίζεται" με τις άλλες ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις και απεργίες δίνοντας νέα σημάδια συντονισμού και κοινής δράσης, δείχνοντας τον κοινό ευρωπαϊκό δρόμο της αλληλεγγύης εργαζομένων, ανέργων, όλων όσοι στην Ευρώπη παλεύουν για υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων, δικαιωμάτων, για την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών.

Για την παρουσίαση του Διεθνούς Τύπου συνεργάστηκαν:
Κάκη Μπαλή, Δημήτρης Στούμπος, Μιχάλης Τρίκκας, Ελένη Τσερεζόλε.

Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=584188

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου