29/11/10

Συμφωνία για ταμείο "ελεγχόμενης πτώχευσης" με "κατά περίπτωση" συμμετοχή των τραπεζών


ΠΕΡΑΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ!
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ" Η ΕΛΛΑΔΑ!

   Τελικά η Γερμανία, με ένα "συμβιβασμό" προς τη Γαλλία, κατόρθωσε να περάσει την Κυριακή (28/11) από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη συγκρότηση μόνιμου Ευρωπαϊκού Ταμείου που θα προωθεί και θα στηρίζει τις διαδικασίες "ελεγχόμενης πτώχευσης" των χωρών μελών που  θα παρουσιάζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην αποπληρωμή του χρέους μετά το 2013.

   Οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι της ΕΕ και πρώτα από όλα οι Γερμανικοί, αντί να αντιμετωπίσουν τις αιτίες που οδηγούν περιφερειακά, κυρίως, κράτη της Ευρωζώνης σε κρίση χρέους έσπευσαν να ετοιμάσουν ένα μηχανισμό "σφαγείο" για να "αντιμετωπίζει" αυτές τις "αναπότρεπτες" εξελίξεις με το χειρότερο και πιο αδιέξοδο τρόπο: Την πτώχευση και μακρόχρονη μνημονιακή "πρέσα" για τα θύματα - περιφερειακές χώρες και τον έλεγχο των διαδικασιών για τις τράπεζες και τις μεγάλες χώρες, ώστε οι τελευταίες να υφίστανται το λιγότερο δυνατό ή και καθόλου κόστος! 

   Κατά την έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής σε μια συμμετοχή των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη μεθοδολογία που εφαρμόζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

   Σε περίπτωση κρίσης φερεγγυότητας ενός κράτους, και μόνο σε αυτή την περίπτωση, το εν λόγω κράτος θα διαπραγματευτεί με τους ιδιώτες πιστωτές την αναδιάρθρωση του χρέους του κατά περίπτωση. 

    Η αρχή μιας συνεισφοράς "κατά περίπτωση" του ιδιωτικού τομέα, αν και δεν είναι διευκρινισμένη επαρκώς, δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν αρχικά οι Γερμανοί, οι οποίοι ζητούσαν μια αυτόματη εμπλοκή. Ωστόσο, η υποχώρηση στην οποία προέβησαν διασώζει την ουσία της πρότασής τους!

   Η συμφωνία αυτή μεταξύ των 16 Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα παρουσιαστεί σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί αργότερα, στους ευρωπαίους ομολόγους τους, οι χώρες των οποίων δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης. 

   Η ένταξη στον εξοντωτικό αυτό μηχανισμό "ελεγχόμενης πτώχευσης" φάινεται ότι θα είναι το μέλλον χωρών όπως η Ελλάδα. Και αυτή η απαράδεκτη ένταξη φάινεται ότι  θαδιευκολυνθεί μετά και την αναμενόμενη επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των € 110 δις προς την τρόικα

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου