29/6/10

Προκήρυξη των νοσοκομειακών γιατρών

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πρωτοστατούν στη λαϊκή αντίσταση. 

Με πρωτοβουλία της ΕΝΙΚ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς) και με έγκριση του του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) τυπώθηκε, μοιράζεται και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω προκήρυξη.


Ανατυπώστε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ αυτή και μοιράστε την.
- Αρνούμαστε τη συνενοχή μας στη δημιουργία του τραπεζικού χρέους. Λυπούμαστε, αλλά δεν αποδεχόμαστε ότι κάθε Έλληνας πολίτης δημιούργησε χρέος 35.000 ευρώ!
- Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την άρνηση αποπληρωμής του χρέους αυτού αφού είναι ειδεχθές και ουσιαστικά μη δημόσιο (όπως αποδεικνύει το χάλι της χώρας)
- Αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της χώρας από την κατοχή του ΔΝΤ της ΕΚΤ και της ΕΕ. Έξω από την ΟΝΕ και το ευρώ που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση!
- Συντασσόμαστε με τους λαούς της Ευρώπης για μια Ένωση λαών και όχι κεφαλαίων.
- Ζητάμε την κρατικοποίηση των μεγάλων ελληνικών τραπεζών και κρατικό έλεγχο στην έκδοση, κυκλοφορία και ισοτιμία εθνικού νομίσματος.
- Θέλουμε αειφόρο ανάπτυξη της χώρας με ακηδεμόνευτη αναπτυξιακή εθνική πολιτική και μέτρα με στόχο την πλήρη απασχόληση και την εξάλειψη της ανεργίας.
- Ζητάμε μέτρα άμεσης εξισορρόπησης του εμπορικού ελλείμματος με την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής και τη σταδιακή μείωση των εισαγωγών διότι δημιουργούν χρέος.
- Απαιτούμε επιτέλους πραγματική ανακατανομή εισοδήματος, μείωση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, δραστική ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων (εργατικών και συνταξιοδοτικών), ενίσχυση και επανένταξη των ανέργων στην παραγωγή, δίκαιο φορολογικό σύστημα  με άγρια φορολόγηση των σωρευτικών (μη επενδυτικών) κεφαλαίων, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και των χαριστικών ρυθμίσεων που αφορούν προνομιούχα κλιμάκια και κλάδους.
- Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση και ενίσχυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων,  ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας. Ζητάμε μείωση των εξοπλισμών και επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμφωνιών με γνώμονα τα πραγματικά κοινωνικά και εθνικά συμφέροντά μας και όχι τα συμφέροντα εταιριών "συμμάχων" και "ευρω-εταίρων".
- Οι απατεώνες να σταλούν στα δικαστήρια και οι εμπνευστές και υποστηρικτές των αντεθνικών αντιλαϊκών μέτρων να πάνε στα σπίτια τους ή στις δεύτερες πατρίδες τους.
- Να ζητηθεί από τα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια η ακύρωση των αντισυνταγματικών αντιλαϊκών και αντεθνικών μέτρων κατοχικού χαρακτήρα.
- Η προπαγάνδα των ΜΜΕ πρέπει να βρίσκει κλειστά αφτιά και κλειστούς δέκτες.
- Επιδιώκουμε λαϊκή συναίνεση και συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Όχι στις κομματικές σκοπιμότητες την ώρα ετούτη!
- Απαιτούμε την άμεση συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων με δημοψηφίσματα και με τη θέσπιση της ανακλητότητας όλων των δημόσιων λειτουργών. Η επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση πρέπει να έχει ως πρώτιστο στόχο την κατάργηση του ψευδεπίγραφου ολιγαρχικού μας πολιτεύματος και την επάνοδο στη δημοκρατία. Η Ελλάδα που γέννησε την αληθινή δημοκρατία μπορεί να γίνει και η χώρα που θα την αναστήσει.
- Απαιτούμε ρητή προεκλογική δέσμευση για όλα τα παραπάνω, των υποψηφίων στις ερχόμενες εκλογές και καταψηφίζουμε όσους την αρνούνται.



____________________________________________________



1 σχόλιο: